Proiecte case pe un singur nivel
Proiecte case pe un singur nivel Foto: eproiectedecase.ro
Proiecte de case

Case pe un singur nivel: Proiecte, idei, preturi incepand de la 45.000 euro

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Casele pe un singur nivel sunt perfecte pentru persoanele care vor sa imbatraneasca, frumos si relaxant, in propria casa, inconjurati de natura si verdeata.

Cererea pentru astfel de case este in continua crestere, deoarece intretinerea unei proprietati mari, cu etaj, a devenit din ce in ce mai costisitoare. In plus, spatiile mai mici, camerele unele langa altele, vor avea un beneficiu in ceea ce priveste eficienta energetica (costuri mai mici asadar cu incalzirea).

Daca in acest articol am vorbit despre proiectele de case din lemn foarte ieftine, in prezentul material ne-am propus sa va prezentam cateva modele de case pe un singur nivel, unele dintre ale avand si subsol. Pe acesta din urma il puteti utiliza cu functia lui de baza sau, daca doriti sa-i oferiti o interpretare mai moderna, puteti sa-l transformati intr-un spatiu de relaxare si distractie.

Case pe un singur nivel: avantajele acestora

Pe langa opinia proprie, de a alege sau nu astfel de case, exista si cateva avantaje obiective. Iata-le:

 • vei beneficia de mai mult spatiu de locuit. Nu vei avea suprafete dedicate scarilor sau prea multor holuri.
 • mai sigure, atat fata de cutremure, cat si pentru copii sau batrani.
 • daca doriti sa imbatraniti in acea casa, cu siguranta o sa va fie mai usor, nu veti avea scari de urcat.
 • mai multe optiuni de design, mai multe posibilitati de compartimentare, intr-un cuvant: o casa mai practica.
 • renovari mai simple si mai putin costisitoare.

Dezavantaje:

 • costurile de constructie vor fi mai mari, deoarece amprenta la sol a casei este mai mare, prin urmare si fundatia se va realiza pe un perimetru mai amplu.
 • daca vorbim de o familie numeroase, intimitatea celor care locuiesc in casa va fi mai redusa.
 • posibilitatile de revanzare sunt putin mai mici decat in cazul caselor cu etaj, dar acest lucru nu este un impediment major.

Case pe un singur nivel: proiecte din care sa te inspiri

Va prezentam in cele ce urmeaza mai multe proiecte de case construite cu un singur etaj. Ne-a atras atentia in prima faza, un site lituanian cu astfel de proiecte.

Modelul Mini 4

Acest model dispune de o suprafata utila totala de 110 mp, dimensiunile minime ale parcelei necesare fiind de 22×20 m.

Case pe un singur nivel
Case pe un singur nivel Foto: Archipelag.pl

Iata cum este compartimentata ca si suprafete: vestibul 4,25 mp, hol 4,21, bucataria 10,24 mp, camara 2,04 mp, living 28 mp, baie de serviciu 1,97 mp, coridor 8,22 mp, dormitor 15,62 mp, dormitor 2: 13,10 mp, dormitor 3: 13,06 mp, baia 8,87 mp, camera tehnica: 8 mp.

Case pe un singur nivel proiect lituanian
Case pe un singur nivel proiect lituanian Foto: Archipelag.pl
Mini proiect casa un etaj plan
Mini proiect casa un etaj plan Foto: Archipelag.pl

Conform descrierii producatorului, acesta casa este ieftin de construit, are un confort inalt prin amenajarea interioara, la care putem adauga si un design modern, elegant, al fatadei. Costul proiectului este de 1.000 euro, iar costul constructiei la rosu se ridica la circa 37.000 euro. Finisat, costul poate ajunge la 49.000 euro.

Model Mini 3

O alta casa pe un singur etaj pe care dorim sa vi-o prezentam este modelul Mini 3, realizat tot de firma Archipelag.pl. Aceasta casa are o suprafata totala de 112 mp, necesitand o suprafata minima a terenului de 21 x 18 m.

Casa pe un etaj
Proiect de casa pe un etaj Foto: Archipelag.pl
Proiecte de case pe un singur nivel
Proiecte de case pe un singur nivel Foto: Archipelag.pl

Compartimentarea este realizata astfel: vestibul 2,14 mp, hol 5,64 mp, dressing 1,81 mp, bucatarie 6,14 mp, camara 1,37 mp, living 22,17 mp, coridor 3,85 mp, dormitor 11,7 mp, dormitor2 9,17 mp, dormitor 3, 9,01 mp, baie 4,40 mp, baie de serviciu 1,50 mp, camera tehnica 6,03 mp.

La acest model ne-a atras designul simplu si clar definit al casei, pastrand totodata si o nota moderna.

Casa mica de 56 mp

Pentru cei care sunt in cautarea unei case fara etaj cat mai mica, eventual pentru parinti, va propunem un proiect interesat de la eproiectedecase.ro. Mai exact este vorba despre o casa cu o suprafata construita de 56 mp si cu o suprafata utila de 44 mp.

Inaltimea totala a casei este de aproape 6 m. Compartimentarea este una simpla, avem un hol de intrare de 2,8 mp, apoi un hol intermediat de 3,3 mp, in fata vom avea o sufragerie de 14,2 mp, cu o bucatarie open space in dreapta, de 8,8 mp. Apoi, mai exista o baie de 6,4 mp si un dormitor mai micut de 8,5 mp.

Casa pe un singur nivel
Casa pe un singur nivel Foto: eproiectedecase.ro
Proiect-de-casa-mica

Pretul casei la rosu este de 12.000 de euro, iar casa construita la cheie, cu finisaje, se apropie de 30.000 euro, conform siteului eproiectecase.ro.

Casa pe un singur nivel, perfecta pentru o familie

Un proiect de casa care ne-a placut este acesta, pe care il consideram perfect pentru o familie cu un copil. Dispune de o sufragerie spatioasa, doua dormitoare, o bucatarie deschisa, o baie, precum si o terasa situata la parter.

Casa pe un singur nivel
Casa pe un singur nivel Foto: eproiectedecase.ro
Interior casa pe un singur etaj
Interior casa pe un singur etaj
Proiect casa pe un singur nivel

Pentru aceasta casa este nevoie de un teren de cel putin 350 mp. Suprafata total construita este de 103 mp, iar suprafata utila este de 84 mp.

Costul acestei case la rosu ajunge la 20.000-22.000 euro, iar in cazul variantei finisate depaseste cu putin 51.000 euro, conform eproiectedecase.ro.

Casa parter, patru camere

O alta casa pe un singur nivel, frumoasa, cu 4 camere, potrivita pentru o familie mai mare este si acest model. Are o suprafata utila de 130 mp si o inaltime totala de 7 metri.

casa pe un singur nivel
Casa pe un singur nivel Foto: eproiectedecase.ro

Sa vedem putin si configuratia interiorului: astfel, la intrare avem un hol de 3,7 mp, iar in partea stanga o camere tehnica cu aceeasi suprafata. Mai in fata avem un living generos de 33 mp. Bucataria este relativ patrata si are 17 mp, o debara de 2,7 mp si o zona de terasa de 16 mp. Dispune de doua bai de 1,6 mp si 5,3 mp. Iar dormitoarele au 12 mp, 14 mp si 10 mp.

Pretul de constructie al casei, dupa acest proiect, este de 30.000 euro, daca vorbim de casa la rosu, si de 75.000 euro, pentru casa finisata, conform siteului eproiectedecase.ro.

Casa pe un nivel, de 70 mp utili

O alta casa pe un singur nivel pe care dorim sa o aducem in evidenta, perfecta pentru parintii sau bunicii dumneavoastra, este acest model de casa cu o suprafata totala construita de 87 mp (70 mp utili) si cu o inaltime de 7,09 metri.

Proiect de casa pe un singur nivel
Proiect de casa pe un singur nivel Foto: eproiectedecase.ro
Proiect-de-casa-mica-Parter

Dispune de doua dormitoare de 12 si 9,1 mp, precum si de o sufragerie spatioasa + bucatarie open space de 30,7 mp. Exista si o camera tehnica de 4,8 mp si o baie de 5,4 mp.

Casa la rosu are un pret de circa 20.000 euro, iar casa finisata de 44.000 euro, conform siteului eproiectedecase.ro. Bineinteles, acestea sunt cele mai ieftine proiectari, existand posibilitatea de a aduce diferite modificari proiectului arhitectural.

Proiect casa pe un nivel, in forma de L

Casa doar cu parter
Casa doar cu parter

Va prezentam un proiect al firmei germane SchwörerHaus, cu o casa in forma de L, moderna, cu doua dormitoare, dressing, baie, bucatarie si o camera tehnica. Suprafata totala de constructie este de 205 mp, conform siteului Schwoererhaus.com.

Casa pe un nivel, in stil american

Daca va plac mai degraba casele in stil american, putem sa va propunem si un proiect de casa pe un singur nivel, asemanator cu proprietatile din filme.

Case pe un nivel
Case pe un nivel Foto: Houseplans.com

Desi are doar doua dormitoare, doua bai, o camera de zi, casa este desfasurata pe o suprafata generoasa (115 mp utili), proiectul incluzand si constructia a doua garaje, conform siteului Houseplans.com.

In loc de concluzie

Casele cu etaj tind sa va ia din spatiul interior. De exemplu, o singura scara interioara, are nevoie de aproximativ 9 mp.

Pe langa aspectul spatiului, casele pe un singur nivel sunt mai sigure pentru copii mici si batrani.

Constructia lor, intr-adevar, s-ar putea sa fie putin mai costisitoare, insa nu uitati ca intretinerea si incalzirea unei case doar cu parter sunt mai ieftine decat cele cu etaj.

Va lasam, pe mai departe, in compania unei galerii foto care, speram, sa va inspire si mai mult, pe langa proiectele vazute anterior.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Comentarii

Click aici pentru a lăsa un comentariu

 • Bună seara
  Va rog un nr de telefon , sa va contactez , doresc o casă pe structura de lemn anul acesta una din proiectele d-vs de 110 mp pe un nivel
  Sau va rog sa ma contactați 0766 282 340
  Sunt din județul Timiș

 • Doresc o casa pe o suprafață de 100 mp…model mediteranean…pe un singur nivel.
  Dețin autorizație și fundație.
  Vă rog frumos sa mă sunați la Nr. de tel…0730208708.
  Vreau sa incep imediat construcția.

 • buna ziua ma numesc FLORI ION ,va rog sa ma sunati la telefon 0722550644 MAR INTERESA UN PROIECT DE CASA LITUANIANF

 • Bună ziua
  Mă interesează Casa pe un nivel, de 70 mp utili .
  Vă rog un Nr de telefon.