alegerea restaurantului pentru nunta
Alegerea restaurantului pentru nunta: ghidul tau
Tips & Tricks

Cum alegi restaurantul pentru nunta?

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Alegerea restaurantului pentru nunta este un moment important in organizarea evenimentului vostru. Pe langa aspecte ce tin de buget, trebuie sa luati in calcul destul de multe elemente pentru ca nunta voastra sa fie una reusita. Fireste, trebuie sa va placa in primul rand voia, mirilor, dar trebuie totodata sa indeplineasca si o serie de cerinte pentru invitatii vostri.

In acest articol va vom prezenta care sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand alegeti locatia pentru nunta.

Informatii generale

Iata ce informatii de baza ar trebui sa cunosti la alegerea restaurantului pentru nunta. In primul rand, trebuie sa intrebati daca data la care doriti sa faceti nunta este disponibila la localul respectiv.

Apoi, pot fi adresate intrebari despre capacitatea salii si numarul maxim de invitati pe care il puteti avea la evenimentul vostru. Ulterior, se poate discuta despre pachetele oferite de restaurant, costul acestora si ce este inclus la fiecare.

De asemenea, un alt amanunt important este sa cunoasteti ora de la care poate incepe nunta voastra si ora la care ar trebui sa se incheie, pentru a nu crea neintelegeri cu localul.

Pentru fumatori, este bine sa intrebati daca veti beneficia la local de o zona dedicata fumatorilor.

Merita sa intrebati, mai ales daca o sa aveti multi invitati, cate toalete vor fi disponibile si daca pe perioada evenimentului vor putea fi folosite exclusiv de invitatii vostri (sau vor fi la comun cu alte persoane, din alte sali etc.).

Detalii despre cum poate fi amenajata sala

Urmatoarea etapa de informatii pe care e bine sa o aveti despre restaurantul pentru nunta se refera la cum poate fi amenajata sala. Iata ce intrebari importante ar fi aici: in primul rand intrebati care este aranjamentul standard al salii si ce este contracost.

Apoi, puteti solicita fotografii de la alte nunti organizate acolo pentru a vedea cum au fost amenajate. Ce tipuri de mese vor fi folosite si care va fi persoana de contact pe timpul evenimentului.

De asemenea, verificati si numarul de ospatari care vor servi la nunta dumneavoastra, pentru a vedea daca este suficient raportat la numarul de invitati pe care ii aveti.

Citeste si: 7 restaurante intime si romantice din Bucuresti

Decoratiuni

In ce priveste decoratiunile, prima intrebare la care trebuie sa aveti raspuns este cand / de la ce ora, in ziua nuntii sau anterior cu 1-2 zile, puteti incepe decorarea. Ce aranjamente sunt oferite standard la scaune, mese? Cine se va ocupa de meniurile de mancare si bauturi ori de place carduri?

Totodata, e bine sa va ganditi si cati oameni veti pune la o masa, in functie de numarul de invitati.

Alegerea restaurantului pentru nunta: Meniul

Am ajuns la cea mai importanta parte a alegerii localului, si anume meniul. Initial, ar trebui sa cunoasteti care sunt pachetele, felurile de mancare servite, daca puteti sa faceti o combinatie intre ele.

Apoi, preparatele sunt facute in bucataria proprie a restaurantului sau sunt aduse din alta parte. Degustarea meniului este inclusa in pret?

Ce ore sunt recomandate pentru servirea diferitelor feluri de mancare? Acest lucru il puteti stabili si voi, in functie de programul vostru, dar consultati-va si cu echipa localului.

Bautura

Si la capitolul bautura trebuie discutate mai multe aspecte cu restaurantul. In primul rand, ce bauturi sunt incluse in pachetele oferite de local? Cum sunt servite bauturile: open-bar, la comanda, cantitati limitate?

In cazul in care aduceti cateva sticle de bautura la nunta, in plus fata de cele din pachetul cumparat, ce cantitate este permisa si daca exista taxa de dop?

Bautura va fi pastrata in conditii optime pana la servire, temperatura? De asemenea, se ofera gheata, lamai, pentru bauturile consumate?

Tortul

Despre tort, ar trebui sa cunoasteti daca acesta este inclus sau nu in pachet. In cazul in care nu este, cand puteti sa aduceti tortul, o sa aveti nevoie de certificat de conformitate, unde va fi depozitat el pana cand o sa fie servit.

Muzica

Alegerea restaurantului pentru nunta voastra trebui sa tina cont si de acest capitol: muzica. Principalele aspecte despre care ar fi bine sa va interesati se refera la: puteti aduce o trupsa sau un DJ, unde vor fi amplasati acestia, exista logistic tot ce este necesar pentru ca formatia sau DJ-ul sa isi aduca/ foloseasca aparatura (prize suficiente etc.).

Cine are responsabilitatea sistemului sonor, boxe, microfoane, cine se ocupa de montarea / demontarea acestuia?

Exista genuri de muzica ce nu sunt agreate la respectivul local? Si, o alta intrebare, cati oameni poate gazdui ringul de dans.

Totodata, nu uitati detaliile despre costurile totale cu restaurantul, ratele / momentul in care trebuie achitate fiecare, in ce cont mai exact.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Adaugă comentariu

Click aici pentru a lăsa un comentariu