Ce este easybox
Ce este easybox
Tips & Tricks

Ce este easybox si cat sta un colet livrat. Tot ce trebuie sa stii

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Comenzile online au devenit tot mai numeroase an de an, prin urmare si volumul de livrari este tot mai mare. Inevitabil, s-au creat premisele dezvoltarii unor noi metode prin care produsele sa ajunga la clienti. Asa a luat nastere si conceptul de easybox, un loc fizic (mai multe de fapt) in oras, cu niste cutii clar definite, in care coletele ajung, iar clientul le poate ridica singur, atunci cand are timp (dimineata, seara), fara sa astepte sosirea curierului acasa.

Despre conceptul de easybox vom discuta in acest articol, va vom prezenta cum sa il accesati, atunci cand dati o comanda, si cum il puteti folosi efectiv. La inceput poate parea mai complicat, dar, de fapt, este foarte comod si usor.

Inainte de toate, chiar daca este poate evident, la Easybox pot fi comandate doar obiecte putin voluminoase, de exemplu casti audio, laptopuri, obiecte cosmetice, in general produse ale caror cutii pot incapea intr-un box de 40 cm pe 60 cm.

Ce este easybox?

Easybox sunt niste cutii securizate amplasate in numeroase puncte din oras (In Bucuresti, peste 200), unde poti primi comanta ta realizata la Emag sau la alte magazine online inrolate in acest sistem.

Atunci cand plasezi o comanda, vei avea mai multe posibilitati de livrare, printre care si Easybox. Selecteaza care este cel mai apropiat Easybox de zona ta, locuinta ta, si acolo curierul va lasa pentru tine produsul comandat.

Daca ai platit cu cardul comanda ta, atunci nu-ti va ramane decat sa te duci la Easybox, dupa ce primesti mesajul curierului, ca a fost livrat coletul tau. Pentru a deschide cutia din Easybox in care se afla produsul tau comandat, va trebui sa te duci prima data la ecranul Easybox-ului, sa tastezi codul PIN primit sau sa scanezi codul QR, apoi usa cutiei se va deschide automat. Ia produsul, inchide cutia, apoi apasa pe ecran ca ai terminat.

In cazul in care cineva este deja la EasyBox si isi ia produsele, asteapta pana cand acesta termina. Nu vei putea sa te ocupi in paralel cu el si de comanda ta, ecranul nu iti va permita asta.

Tot legat de ce este easybox, de curand, eMag permite sa faci retur la un produs prin Easybox. Trebuie doar sa te asiguri ca pachetul va incape in sertare si ca nu depaseste 20 kg.

Avantajele utilizarii sistemului Easybox

Nu mai esti conditionat de asteptarea curierului. Poate ai o zi aglomerata, nu poti ramane acasa, de aceea metoda prin Easybox s-ar putea sa fie cea mai la indemana.

Un alt avantaj ar fi ca o comanda o sa ajunga mai repede la Easybox decat ar ajunge la tine acasa. Si, de asemenea, fiind multe puncte Easybox in oras, unul cu siguranta va fi foarte aproape de tine.

Cum faci plata la Easybox

Ai posibilitatea sa nu platesti cu cardul bancar la plasarea comenzii tale, ci sa faci acest lucru la Easybox, cand produsul tau a fost livrat. Bineinteles, plata la Easybox o poti face doar cu cardul, deoarece acolo ai la dispozitie un POS, deci nu cu numerar.

Odata ce ai terminat de platit, ti se va afisa codul PIN si vei putea deschide cutia cu produsul comandat de tine.

Cat stau produsele in easybox?

Din momentul in care ai primit SMS-ul in care esti notificat ca produsele tale au ajuns la Easybox ai la dispozitie tre zile (72 ore) sa iti ridici coletul. Nu uita ca poti merge la orice ora din zi si din noapte, exact atunci cand ai posibilitatea.

Comanda prin Easybox este disponibila atat in Bucuresti, cat si in celelalte judetele ale tarii (in general, in orasele resedinta de judet, dar si in alte localitati). Poti verifica aici unde este cel mai apropiat Easybox de tine.

Sistemul de livrare Easybox este folosit de eMag, cat si de partenerii din Marketplace, care livreaza cu firma SameDay.

Costuri Easybox

Daca ai aflat ce este easybox, este momentul acum sa cunosti si cateva detalii despre costurile utilizarii acestui sistem inovativ de livrare.

Pentru produsele comercializate de eMag vei avea o taxa de livrare de 10 lei, daca plasezi o comanda sub 1500 lei. In cazul in care comanda ta depaseste suma de 1500 lei, livrarea la un punct easybox va fi gratuita. In ceea ce priveste costurile magazinelor din Marketplace, acestea pot fi diferite de la caz la caz, in functie de produsele comandate.

Citeste si: Case in stil american: proiecte, stiluri si preturi

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Adaugă comentariu

Click aici pentru a lăsa un comentariu