Semnificatia culorilor la flori
Semnificatia culorilor la flori
Amenajari interioare

Semnificatia culorilor la flori: in ce ocazii oferim rosu, galben sau alb

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Prin florile pe care le oferim celor dragi, ne servim de frumusetea fermecatoare a naturii pentru a lega punti intre inimile noastre. Florile au limbajul lor si prin ele sentimentele din noi se exprima cu o lume infinita de sensuri.

Semnificatia florilor si culorilor pe care le au acestea este importanta, deoarece ele transmit mesaje subtile. Nu trebuie sa oferim intodeauna buchete mari si costisitoare pentru a ne arata dragostea si pretuirea, ci ar trebui mai degraba sa stim ce flori si ce culori sa alegem, in functie de context.

Pentru ocazii festive sunt indicate urmatoarele flori, ca exemplu: trandafiri, gerbera, fresiile, anturium, orhidee etc. Buchetele alcatuite dintr-o singura specie de flori si eventual de o singura culoare au efect de conventional, nobil si distinctie.

Pentru ca un buchet sa arate corespunzator, acesta nu trebuie sa fie nici prea sarac, dar nici prea incarcat. Buchetele trebuie sa fie alcatuite dintr-un numar impar de flori. Un rol deosebit il joaca nu doar specia de flori ci si culoarea lor, precum si intreaga compozitie a buchetului.

La alegerea florilor pe care le oferim este bine sa tinem seama de semnificatia culorilor:

Semnificatia culorilor la flori: Rosu

Rosu simbolizeaza dragostea de viata, libertatea, pasiunea, festivitatea. Aceasta este culoarea cea mai activa si de efect, care este greu de subordonat prin o alta culoare. Rosu deschis arata un plin de temperament, iar rosu inchis este mai serios si mai impozant. Fara indoiala, rosul este si simbolul universal al iubirii. Cu toate acestea, fiind folosit foarte des intre cupluri, puteti alege si anumite combinatii de flori, care vor contine si rosu, pentru a va arata dragostea.

Semnificatia trandafirului rosu
Semnificatia trandafirului rosu

Semnificatia trandafirului rosu = veleitatile trandafirului, originea sa si utilizarea frecventa in multe domenii il face o floare cu adevarat speciala. Fara sa spunem truisme, este un simbol al iubirii, defineste dorinta si placerea pentru viata. Indiferent ca doriti sa oferiti un aranjament de boboci rosii de trandafiri, unei persoane mai tinere sau niste flori deschise frumos unei persoane mature, va avea acelasi mesaj de dragoste.

Semnificatia culorilor la flori: Galben

Galbenul simbolizeaza fericirea, splendoarea si maretia; aceasta este o culoare usoara, calda, luminoasa si reconfortanta. Galbenul verzui simbolizeaza viata, lumina, veselie, fast, stimarea varstei, insa in tonuri stridente simbolizeaza gelozia.

Trandafir galben ce simbolizeaza
Trandafir galben ce simbolizeaza

Trandafiri galbeni semnificatie = Desi galbenul, prin efervescenta lui vizuala, este considerata o culoare a bucuriei, a razelor solare, deci a sentimentelor luminoase, exista si o simbolistica putin mai negativa a acestei culori. In istorie, culoarea galbena a fost folosita atunci cand se semnalau unele tradari sau probleme. De aceea, si in relatia dintre doua persoane, o culoare galbena mai pronuntata da de inteles celuilalt ca partenerul este gelos. Pe de alta parte, intr-o combinare armonioasa cu alte culori, mai ales de primavara-vara, mesajul dvs. de bucurie si seninatate, va fi cu siguranta bine receptionat.

Portocaliu

Aceasta culoare sugereaza putere, fiind calda, festiva, plina de energie, declansand bucurie si fericire. Influenteaza celelalte culori folosite in aranjament.

Trandafir oranj - portocaliu

Trandafiri portocalii semnificatie = Dificultatea de a gasi trandafiri portocalii, acum cu multi ani in urma, i-a transformat intr-un dar pretios, care simbolizeaza admiratia puternica a celui care daruieste aceste flori pentru cealalta persoana. O pasiune intensa, asemanatoare focului, daca e sa discutam intr-un context romantic. In alte conditii, florile portocalii emana exuberanta si multa speranta si bucurie.

Violet

Ce simbolizeaza trandafirii violet
Ce simbolizeaza trandafirii violet

Simbolizeaza maretia, luxul, somptuozitatea, prietenia si integritatea; aceasta culoare da o nuanta festiva, dar in cantitate mare produce efecte neplacute, contrarii. De mult timp, culoarea violet, in special in aranjamentele florale, a simbolizat regalitate, demnitate si chiar mandrie.

Citeste si: Ikebana, cultul japonez pentru frumos: Aranjamente florale superbe

Flori roz semnificatie

Trandafiri roz
Trandafiri roz

Fie ca vorbim de trandafiri sau de alte flori roz, acestea au un simbolism comun: exprima fericire, tinerete, voie buna, eleganta, precum si feminitate. Nu veti gresi niciodata cu un buchet de tradafiri roz pentru o doamna. Asadar, indiferent de forma florii – de la mugurii mici ai unui trandafir roz de grădina pana la petalele delicate si deschise ale unui bujor roz in plina floare – florile roz transmit tinerete, inocenta si bucurie.

Albastru

Daca tot discutam despre semnificatia culorilor la flori nu putem rata albastrul. Acesta simbolizeaza infinitul, departarea, dorul, credinta si increderea. Este o culoare grea, serioasa, rece, dar plina de energie. Nuanta de bleu are efect de claritate, curatenie, aproape de veselie.

Simbolism trandafiri albastri
Simbolism trandafiri albastri

Trandafir albastru semnificatie = Albastrul poate sugera si pace, deschidere si liniste, mai ales daca nuanta de albastru e una mai deschisa. Mai mult decat atat, albastrul calm poate fi si un antidoat de bun augur impotriva anxietatii.

Verde

Simbolizeaza speranta, linistea, bogatia, da impresia de calm, odihna; diferitele nuante au semnificatii distincte, astfel verdele deschis exprima veselie, vioiciune, fericire, tinerete, pe cand verdele inchis exprima raceala, retragere, iar verdele galbui este respingator.

Semnificatia culorilor la flori: Alb

Albul simbolizeaza nevinovatia, puritatea, timiditatea; este o culoare neutra cu efect puternic contrastant pe langa culorile inchise; in buchete multiculore aduce luminozitate si veselie, avand efect de marire.

Semnificatie trandafiri albi
Semnificatie trandafiri albi

Ce semnifica trandafirul alb

Negru

Simbolizeaza tristetea, sobrietatea; este o culoare neutra cu efect micsorant; daca formeaza fundalul si baza, nuantele de negru amplifica efectul la galben si rosu.

Trandafiri negri
Trandafiri negri

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Adaugă comentariu

Click aici pentru a lăsa un comentariu