Retete de conservare crizanteme
Retete de conservare crizanteme
Tips & Tricks

Retete de conservare a florilor taiate: Pastreaza-le inflorite mai mult timp

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Florile taiate, in functie de specie, rezista doar cateva zile. Pentru a ne bucura mai mult de frumusetea si parfumul lor exista o serie de sfaturi pe care le putem aplica. Unul dintre ele se refera la diferite retete – anumite substante, intr-o anumita cantitate, pe care le putem pune in apa florilor. Astfel, ele vor reusi sa se mentina mai mult timp pana la momentul ofilirii.

Vom detalia aceste retete in functie de speciile florilor pentru care sunt recomandate.

Retete de conservare pentru pastrarea garoafelor si crizantemelor

Reteta 1: zaharoza sau dextroza 3-5%; sulfat de cupru 0,08-0,1%; clorura de sodiu 0,02% sau clorura de potasiu 0,02%.

Reteta 2: zaharoza sau dextroza 3-5%, sulfat de cupru 0,08-0,1%, clorura de sodiu 0,02%, clorura de potasiu 0,02%.

Reteta 3: zaharoza sau dextroza 3-5%, sulfat de cupru 0,08 – 0,1%, uree 0,02%, clorura de soidu 0,02%.

Se mentioneaza ca pentru pastrarea crizantemelor, concentratia zaharozei poate fi redusa la 2%.

Retete pentru pastrarea garoafelor si trandafirilor

Reteta 4: zaharoza sau dextroza 3-5%, sulfat de aluminiu si potasiu 0,08 – 0,1%, clorura de sodiu 0,02% sau clorura de potasiu 0,02%.

Reteta 5: zaharoza sau dextroza 3-5%. sulfat de aluminiu si potasiu 0,08-0,1%, sulfat de magneziu 0,02%.

Reteta 6: zaharoza sau dextroza 3-5%, sulfat de hidroxichinoleina 0,02%, azotat de argint 0,005%.

Solutiile care au in compozitie saruri de fier au culoare caramizie si lasa urme pe peretii vaselor.

Pentru pastrarea narciselor

Reteta 7: citrat de hidroxichinoleina 0,02%, benzoat de sodiu 0,015 – 0,03%.

Pastrarea narciselor
Pastrarea narciselor

Gladiole

Reteta 8: zaharoza sau dextroza 2-4%, sulfat de hidroxichinoleina 0,02%, acid citric 0,02%.

Pastrarea firelor de gerbera taiate

Reteta 9: zaharoza sau dextroza 2-3%, acid citric 0,015%, sulfat de hidroxichinoleina 0,02%, fosfat acid de potasiu 0,0075%.

Reteta 10: zaharoza sau dextroza 3%, azotat de argint 0,002%, acid citric 0,015%, fosfat acid de potasiu 0,0075%.

Dalii si liliac

Reteta 11: zaharoza sau dextroza 1,5%, sulfat de aluminiu 0,075%, sulfat de fier 0,001%, clorura de calciu 0,003%.

Pastrarea florilor de liliac taiate

Liliac
Flori de Liliac

Reteta 12: zaharoza sau dextroza 3-5%, azotat de argint 0,003%, azotat de calciu 0,01%.

Reteta 13: zaharoza sau dextroza 3-5%, acid boric 0,005%.

Citeste si: Semnificatia culorilor la flori: in ce ocazii oferim rosu, galben sau alb

Pentru deschiderea si pastrarea crizantemelor

Alte doua retete de conservare a florilor taiate. Reteta 14: zaharoza sau dextroza 2-3 %, acid citric 0,0075% si azotat de argint 0,0025%.

Reteta 15: zaharoza sau dextroza 2-3 %, citrat de hidroxichinoleina 0,02%, azotat de argint 0,0025%.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Adaugă comentariu

Click aici pentru a lăsa un comentariu