proiecte de case mici cu mansarda eliot
proiecte de case mici cu mansarda eliot Foto: Mexisteelhomes.com
Proiecte de case

Case mici cu mansarda: proiecte si idei de amenajare

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Casele mici cu mansarda sunt o alegere pragmatica, atunci cand iti doresti sa te muti la casa ta, insa nu ai nevoie de un spatiu prea mare, pentru o familie numeroase. Datorita acestui lucru vei face o economie substantiala la constructia casei, precum si la intretinerea ei luna de luna (suprafata mai mica de incalzit etc.).

Exista si cateva avantaje ale amenajarii unei mansarde. Iata care ar fi cele mai importante:

Lumina naturala – fiind situata la inaltime, mansarda va primi o buna parte din lumina naturala, ceea ce iti va reduce factura la curent.

Costuri mai mici – Izolarea mansardei va reduce costurile cu incalzirea casei, caldura fiind mai bine pastrata in interiorul incaperilor.

Mai multa intimitate – De multe ori poate avea si o intrare exterioara, asadar vei avea parte de intimitate, daca asta iti doresti.

Mai putine probleme cu daunatorii – un pod in care adapostim lucruri nefolositoare, in comparatie cu o mansarda in care locuim – in care totul e pus in ordine, ne va aduce un control mai mare asupra curateniei.

Din punctul nostru de vedere o casa mica, ce are mansarda, se incadreaza intr-o suprafata utila de circa 100 mp patrati. Iata recomandarile noastre:

Casa mica, frumoasa, cu mansarda (5 camere)

Primul proiect pe care dorim sa vi-l prezentam este o casa de 92 metri patrati (suprafata utila) si cu 130 mp suprafata construita. Are o inaltime de 7.43 metri si este perfecta pentru o familie tanara, cat si pentru niste persoane mai in etate.

case mici cu mansarda
Case mici cu mansarda Foto: Eproiectedecase

Parterul este compus dintr-un living de 24,3 mp, de o bucatarie deschisa, de o baie de 3 mp, precum si de un birou de 8,7 mp. Parterul are de asemenea o zona de trepte catre mansarda si un hol la intrare.

Apoi, la mansarda, exista o baie mai generoasa de 7,7 mp si trei dormitoare de 11 mp si 10 mp.

Conform siteului e proiectedecasa.ro casa la rosu are un pret de 26.000 euro, iar casa la cheie, cu toate finisajele facute, ajunge la 65.000 euro.

Proiect casa mica de 92 mp utili

O alta propunere de proiect pentru o casa mica, ce contine si mansarda, este aceasta: suprafata utila de 92 mp, iar utili 130 mp. Inaltimea casei este de 7.14 m.

case mici cu mansarda proiect
Case mici cu mansarda proiect Foto: eproiectedecase.ro

Proiectul este asemanator cu cel prezentat anterior, in sensul ca la parter exista un hol de 3,1 mp la intrare, o baie de 3 mp, o bucatarie si un living de 24 mp, un spatiu de depozitare/camera tehnica de 2,5 mp, precum si un dormitor de 9,5 mp. Iar la mansarda, exista 3 camere si o baie mai generoasa.

Pretul acestei case, conform siteului eproiectedecase.ro, este de 65.000 Euro, pentru varianta finalizata la cheie. Iar pentru construirea la rosu, in jurul sumei de 30.000 Euro.

Casa mica, in stil american, cu veranda

Daca sunteti atrasi mai degraba de stilul american va recomandam un proiect de casa mica de 130 mp, conform HousePlans.com, la care puteti adauga in plan si o mansarda. Casa dispune de trei dormitoare, doua bai, precum si de o veranda tipica caselor in stilul american.

casa mica veranda
Casa mica veranda Foto: Houseplans.com

Imobilul nu dispune de garaj, dar arhitectul dvs. cu siguranta poate adauga un proiect de acest fel, daca va doriti.

Intrarea se face in living, direct, apoi in partea stanga exista un dormitor matrimonial, o baie si o spalatorie. In partea dreapta a sufrageriei exista doua dormitoare mai mici, alaturi de un alt grup sanitar.

Casa Eliot G1

Acest proiect de casa are o suprafata mai mare, ceea ce se potriveste, fara indoiala, pentru familii mai numeroase. De exemplu, suprafata utila este de 140 mp, iar casa este alcatuita din living (18 mp), zona de luat masa (10 mp), bucatarie (7 mp), hol (12 mp), vestibul (3 mp), toaleta 1,4 mp, camera tehnica 4 mp.

proiecte de case mici cu mansarda eliot
proiecte de case mici cu mansarda eliot Foto: Mexisteelhomes.com

La mansarda regasim trei dormitoare, de 12 si doua de 10 metri patrati, un coridor de 5 mp si o baie de 9 mp. Proiectul dispune si de un garaj, conform siteului mexisteelhomes.com.

Proiecte de case mici cu mansarda: Valentina

Daca va place mai degraba o casa mai rustica, ce s-ar potrivi mai bine zonelor rurale din Romania, va prezentam proiectul de casa mica Valentina, tot de pe siteul mexisteelhomes.com.

casa mica cu mansarda valentina
Casa mica cu mansarda Valentina Foto: Mexisteelhomes.com

Conform arhitectilor, casa dispune de o suprafata utila de 160 mp repartizati astfel: living 27 mp, dinning 6,7 mp, bucatarie 8,9 mp, hol 7,64 mp, vestibul 2,9 mp, baie 5 mp, dormitor 13,2 mp, dormitor 12,4 mp, camera tehnica 4,8 mp.

Iar in zona de mansarda avem urmatoarea configuratie: dressing 4,5 mp, coridor 5,7 mp, baie 3,9 mp, dormitor 21 mp, dormitor 10 mp.

Proiect casa Magnolia

O alta propunere din lista noastra de case mici cu mansarda este si Magnolia, un imobil cu o suprafata totala de 126 mp, la care se adauga si un garaj de 17,7 mp.

casa proiect magnolia
Casa proiect cu mansarda Magnolia Foto: Mexisteelhomes.com

Parterul case este alcatuit din living 17,7 mp, zona de luat masa 2,7 mp, bucatarie 8,51 mp, hol 3,58 mp, vestibul 4,9 mp, toaleta 1,4 mp si spatiu tehnic 4,3 mp.

In ceea ce priveste mansarda avem un coridor de 4,6 mp, o baie de 6,4 mp, trei dormitoare de 8,2, 8,82 si 11,6 mp si un dressing de 1 mp.

Casa de 90 mp cu mansarda

Un alt proiect interesat ce merita atentia dvs. este aceasta casa cu o suprafata utila de 90 mp, cu 3 dormitoare si doua bai. Imobilul nu contine garaj, conform siteului Smarthomeconcept.ro.

proiect de casa mica si cu mansarda
Proiect de casa mica si cu mansarda Foto: Smarthomeconcept.ro
Foto: Smarthomeconcept.ro

Compartimentarea parterului: vestibul 5,2 mp, hol acces 3 mp, living 21,2 mp, bucatarie si loc de luat masa 16,3 mp, baie 3,4 mp si camera boiler 3 mp.

Iar la mansarda avem un hol de acces de 4,1 mp, dormitor 10,7 mp, dormitor 11 mp, dormitor 7,2 mp si o baie de 4,3 mp.

Amenajarea unei mansarde

Sunt o multime de stiluri si moduri in care iti poti amenaja o mansarda. Totul trebuie sa plece de la functionalitate si ce iti doresti tu sa faci cu acel spatiu: vrei sa ai o zona de lucru, cat si una de relaxare sau vrei sa o dedici total unui hobby al tau. Indiferent de varianta, iti prezentam cateva idei in acest sens.

idei amenajare mansarda
Idei amenajare mansarda Foto: This Old House
mansarda dormitor
Mansarda dormitor Foto: House Beautiful

Pe de alta parte, o mansarda mai mica o poti dedica aproape exclusiv unui dormitor sau a unei zone de meditare ori a unui dormitor pentru copii. Iata alte exemple interesate de pus in aplicare.

casa mica mansarda dormitor copii
Casa mica mansarda dormitor copii Foto: HouseLogic

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Adaugă comentariu

Click aici pentru a lăsa un comentariu