Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:
Curatenia dupa constructor este dificila, implica mult efort si cere determinare pentru a fi facuta ca la carte. Daca ati locuit in aceeasi casa sau in acelasi apartament in momentul in care v-ati zugravit o camera, ati sesizat ca, indiferent de grija meseriasului, praful si mizeria ajung peste tot, inclusiv in celelalte camere. Praful de caramida sau de gips-carton poate deteriora alte suprafete finisate sau chiar mobilierul dumneavoastra. Ca sa nu mai aducem in discutie ca unele substante, precum vaporii de vopsea etc. pot fi daunatori pentru sanatate.
Devine destul de evident ca o curatenie dupa constructor este necesara si deosebit de importanta. In prezent exista nenumarate firme profesioniste care va pot ajuta cu acest lucru, insa, daca doriti sa va ocupati dvs. de aceasta curatenie dupa renovare v-am pregatit in acest articol un ghid despre pasii, etapele, pe care ar trebui sa le urmati. Si, bineinteles, de ustensilele necesare fara de care curatenia nu ar fi posibila.
Este dificila curatenia dupa constructor?
Trebuie spus de la inceput ca o curatenie dupa constructor este mult mai solicitanta, iar, pe langa asta, necesita si instrumente specializate cum ar fi aspiratoare uscate / umede, slefuitoare de podele, diverse lavete de sters, precum si solutii de curatat. Veti avea nevoie de o investitie destul de mare pentru a va procura toate aceste elemente.
De aceea, la ora actuala exista multe firme care se pot ocupa de acest tip de curatenie – dupa renovare. Fireste, nu e usor de ales una, dar facand o minima verificare, uitandu-va si la recenzii, veti gasi ceea ce cautati.
De ce aveti nevoie?
Daca totusi va decideti sa faceti singuri aceasta curatenie, v-am pregatit o lista cu ce ati avea nevoie:
- matura cu peri moi,
- perie cu par rigid,
- mop si galeata
- carpe de curatat
- lavete din microfibra
- bureti
- radiere
- folii de plastic
- cutit pentru indepartarea chitului
- saci de gunoi mai grosi
- sapun de vase sau detergent universal
- otet
- racleta
In plus, este bine sa aveti si echipament de protectie atunci cand faceti curatenie. Aveti grija la praf, la substantele nocive, mai ales din vopsea, la bucatile mici de sticla sparta care se mai pot regasi pe unele suprafete sau alte posibile obiecte ascutite ramase pe santier. Purtati intodeauna pantofi inchisi cu talpa de cauciuc si masca impotriva prafului, precum si ochelari de protectie. Fireste, adaugam si manusile de cauciuc care nu ar trebui sa va lipseasca.
Cum procedam la curatenie dupa constructor
Inainte sa incepem, e bine sa ne facem un plan, pentru a lucra cat mai organizat si eficient. Ca regula generala, incercati sa incepeti curatenia din cel mai indepartat punct fata de usa si sa lucrati de sus in jos (interior spre exterior). In acest fel, avansam cu murdaria spre exterior si nu o mentinem / recirculam in camere.
Incercati sa eliberati camerele de praf, acesta ar trebui sa fie primul obiectiv. Apoi, puteti sa incepeti curatarea intensiva a suprafetelor, conform sfaturilor de aici. Sigilati alte incaperi cu folii de plastic, daca stiti ca se va ridica mult praf. Sistemele de climatizare sau alte aparate trebuie protejate si ele, iar orice orificii pe care le au ar trebui acoperite pentru a nu intra praful.
In acest context: un aspirator umed sau uscat este cel mai potrivit pentru a scapa de praf. Curatare cuptor electric: topul celor mai bune solutii
Dupa ce ati reusit sa indepartati praful gros, puteti trece la prime etapa de curatenie propriu-zisa. Indepartati sursele de mizerie, apoi treceti la curatarea petelor. Stergeti ferestrele, usile. Spalati tocurile usilor, iar la final maturati inca o data si aspirati podelele.
In continuare, acordati o atentie deosebita bucatariilor si bailor. Nu uitati de corpurile de iluminat, si acestea trebuie sterse de praf / aspirate. In cazul in care aveti camere alaturate in care nu s-a lucrat, dar in care a intrat praful, trebuie sa va ocupati si de spalarea si aspirarea covoarelor, podelelor.
Curatarea prafului fin
Principala durere de cap pe care o veti avea va fi curatarea prafului fin. Oricat de bine ati aspirat praful gros, nu veti putea scapa de acest praf fin. Iata o noua provocare pentru curatare dupa constructor.
Cel mai bun mod de a curata praful fin este sa folosesti o carpa umeda din microfibra. Nu udati totusi carpa prea mult Asigurati-va ca stoarceti carpa pana cand abia devine umeda.
Spalati carpa dupa fiecare trecere si schimbati apa pe care o utilizati odata ce devine tulbure. Acest lucru va preveni reaplicarea prafului umed in zonele pe care le-ati curatat.
Cum sa curatati gips-cartonul si praful de ipsos
Faceti o solutie de curatat adaugand doua cani de otet alb la 3 litri jumatate de apa. Utilizati un mop pentru a sterge suprafetele si dati de cate ori este necesar pana cand praful este indepartat, mai ales de pe suprafetele de lemn (parchet) sau gresie. Aruncati solutia cu care spalati daca aceasta a devenit tulbure.
Aruncarea sacilor de moloz
Ar fi bine sa va interesati in zona dumneavoastra care sunt regulile privind degajarea sacilor de moloz. Nu conteaza ca aveti 2-3 sau 50, se vor aplica aceleasi reguli. Este important de spus ca acest tip de gunoi nu este menajer si nu trebuie aruncat in pubelele obisnuite de gunoi. Exista si aici firme care se ocupa contracost de degajarea sacilor de moloz pe care ii aveti.
Exista si posibilitatea sa contactati primaria, care va aduce un container pe care sa-l umpleti cu moloz. Si acest serviciu al primariei este contracost.
Citeste si: Pete de rugina pe haine: 7 trucuri sa le scoti simplu si efient
Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:
Adaugă comentariu