Case din lemn foarte ieftine mansarda
Case din lemn foarte ieftine mansarda
Proiecte de case

Proiecte case din lemn foarte ieftine: locuinte de la 14.000 euro

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Case din lemn foarte ieftine – acestea pot fi o alternativa serioasa la cele din zidarie, mai ales ca pretul acestora, la rosu, pleaca de la circa 10.000 de euro. O casa din lemn finisata poate ajunge la 20.000 – 25.000 euro, daca nu dispune de o suprafata prea mare.

In prezent, materialul lemnos de constructie este tratat special si rezista cu succes in timp atat modificarilor de temperatura, apei, insectelor, precum si in cazul unor accidente precum focul.

Perioada de executie, mai mica in cazul caselor din lemn

Durata de constructie a unei case din lemn este de circa 4 luni, aproape la jumatate decat in cazul caselor traditionale. In plus, lemnul va ofera posibilitatea sa compartimentati interiorul locuintei dumneavoastra mult mai usor decat in cazul zidariei, ceea ce inseamna ca puteti adopta diferite stiluri arhitecturale sau de design interior.

Pentru cei interesati sa demareze un proiect de casa din lemn ieftina merita sa precizam ca se folosesc in special urmatoarele tipuri de lemn: de rasinoase – pentru structura, osb, care sunt ecologice si au o termoizolare marita.

Case din lemn foarte ieftine: rezistenta la cutremur

Una dintre cele mai mari temeri atunci cand iti construiesti o casa se refera la frica de seism. Fiecare proprietar, indiferent de tipul casei, doreste sa stie ca se afla intr-un imobil sigur, mai ales din acest punct de vedere.

Un avantaj al caselor din lemn este ca lemnul are o elasticitate mai mare decat fierul sau caramida, inclusiv mai mare decat cimentul, prin urmare imobilul va avea o rezistenta crescuta la seism. Bineinteles, regulile de constructie trebuie respectate in totalitate pentru a avea garantii cu privire la rezistenta in cazul unui cutremur.

Termoizolarea la case din lemn foarte ieftine

In Statele Unite, mai bine de 80% din case sunt construite pe structuri din lemn, multe dintre ele fiind realizate acum mai bine de 100 ani, fapt care atesta rezistenta lor in timp. Astfel, din punct de vedere al performantelor energetice, o casa din lemn, termoizolata corespunzator, va va oferi un confort de racoare vara si de caldura iarna, ceea ce va diminua cu mult resursele necesare pentru incalzire.

Iata potrivit site-ului conprocasa.ro performantele energetice ale unei case de lemn: coeficient de transfer termic (k) = 0,202 W/m2K; consumul anual pentru incalzire = 63,7 kWh/m2.

Proiecte case din lemn foarte ieftine: specificatiile tehnice

Cei interesati de cateva date tehnice despre cum sunt construite casele din lemn mentionam urmatoarele. Informatiile tehnice sunt preluate de la site-ul conprocasa.ro. Structura proiectului de casa din lemn este de tip framing, care se foloseste si in alte tari, avand avantajul de a crea o elasticitate cladirii.

Case din lemn foarte ieftine specificatii tehnice
Case din lemn foarte ieftine specificatii tehnice

Pentru realizarea peretilor portanti se folosesc dulapi de 50X150mm, iar pentru compartimentare se folosesc elemente de 50×100 mm. Montantii sunt pusi in general la o distanta de 60 cm fiecare. Placarea exterioara a peretilor se realizeaza cu OSB de 12/10 mm. De asemenea si in interior se poate pune OSB mai mic ca si grosime si izolatie de vata minerala. Ulterior se vine cu gips carton, apoi cu finisarea finala.

Planseul se realizeaza din grinzi principale si secundare, mai exact cu dulapi 200/250 x 45mm, ulterior fiind placate cu OSB de 17-18 mm, pentru a avea o rezistenta mai mare.

Proiecte si preturi

Casa de lemn „Junior” – 15.000 Euro

Unul dintre cele mai ieftine proiecte de case din lemn pe care dorim sa vi-l prezentam este cel al unei locuinte destinate tinerilor, in suprafata de 70,20 mp, pretul la rosu fiind de 14.950 Euro, confom site-ului case-de-lemn.com.

Pretul cuprinde structura de 150 mm, izolatii (150 mm in peretii exteriori, 200 in planseul intre nivele, 100 mm in peretii interiori, 300 mm in acoperis), folii, montaj, transport. Exista posibilitatea de a plati in rate, costul unei rate lunare fiind de 900 lei.

Cum sa construiesti o case din lemn ieftina
Proiecte case din lemn foarte ieftine
Case construite din lemn, proecte ieftine
Case din lemn foarte ieftine
Case din lemn foarte ieftine model 3

Casa „On the Hill” – 32.400 Euro

Un alt proiect interesant de casa din lemn, de aceasta data la un pret mai mare, avand in vedere si suprafata utila, este proiectul ON THE HILL, prezent tot pe site-ul case-de-lemn.com.

Aceasta casa, care contine si mansarda, are o suprafata totala de 161 mp, pretul la rosu fiind de 32.319 Euro. In cazul ratelor, costul lunar este de 1.850 lei.

Case din lemn foarte ieftine mansarda
Case din lemn foarte ieftine mansarda
Locuinta din lemn, proiecte casa
Case din lemn foarte ieftine mansarda
plan casa lemn
plan casa

Casa lemn „Amalia” – 43.000 Euro

Un alt proiect de casa de lemn la cheie de aceasta data, pe care dorim sa vi-l prezentam, costa 43.400 Euro si are o suprafata total costruita de 75,6 mp, din care 61 mp casa si 14,6 mp terasa acoperita. In total casa este compusa din 6 incaperi, un living, o bucatarie, o baie, doua dormitoare, hol, potrivit site-ului casaneo.ro.

Iata cum arata aceasta casa din lemn la cheie:

Proiect casa din lemn preturi ieftine
Proiect casa din lemn preturi ieftine

Casa model Mediteran – 23.000 Euro

Inca un proiect pe care vi-l prezentam se numeste Model Mediteran Varianta I si face parte din oferta site-ului tablemn.ro. Casa dispune de o suprafata totala de 90 de metri patrati, are 2 bai, trei dormitoare, living, bucatarie, hol, camara.

Avantaje ale caselor de lemn

  • pot fi construite indiferent de anotimp (doar sa nu existe temperaturi extreme sau precipitatii abundente)
  • consum redus de energie, lemnul este un foarte bun izolator
  • durabilitatea constructiei (peste 70-80 ani) si capacitatea de a rezista unor cutremure de peste 7 grade pe scara Richter
  • lemnul este un material suta la suta reciclabil

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Comentarii

Click aici pentru a lăsa un comentariu