Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:
Pe timpul verii, o prajitura cu caise este delectarea perfecta. Acum, caisele sunt dulci, coapte si numai bune de savurat. Iata o reteta care nu este greu de facut si care iti ofera satisfactia unui desert copios chiar la tine acasa.
Ingrediente
Iata de ce avem nevoie:
- 500 grame de caise
- Pentru aluat avem nevoie de 5 oua, 50 grame de unt, 50 grame de zahar, 1 pahar cu lapte, 225 grame de faina si un praf de copt.
- Pentru crema o sa avem nevoie de 300 grame de smantana, 2 linguri cu faina, 3 oua, 200 grame de zajar
Mod de preparare pentru prajitura cu caise
Freaca bine untul cu zaharul. Adauga faina si praful de copt dizolvat in putin lapte, apoi, pe rand, galbenusurile.
Subtiaza cu restul de lapte. La sfarsit, pune albusurile batute spuma si amesteca de sus in jos.
Separat, preagteste crema. Amesteca smantana cu faina, dupa care adauga galbenusurile, zaharul si albusurile bature spuma.
Pune aluatul in tava si asaza deasupra jumatatile de caise. Toarna peste ele crema si lasa totul la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute.
Citeste si: Cele mai savuroase 5 retete de vin fiert din Europa
Daca ai prins gustul acestei prajituri cu caise, o poti prepara, de-a lungul anului, cu fructe de sezon, fie ele congelate sau din compot.
Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:
Adaugă comentariu