Case frumoase la un pret mic
Case frumoase la un pret mic FOTO: eProiectedeCase.ro
Proiecte de case

Proiecte case mici si ieftine: durabilitate si confort la un pret corect

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Apetitul romanilor pentru a-si construi propria casa este mare. La acest lucru a contribuit, cu siguranta, si preturile tot mai mari la apartamente care, de cele mai multe ori, nu iti ofera suficient spatiu. Apoi, bineinteles, casa iti ofera libertatea de a te bucura de aer si liniste in propria ta gradina.

Cele mai cautate proiecte de case sunt cele mici si ieftine. De regula, casele de caramida sunt cele mai apreciate de cei care vor sa-si construiasca propria locuinta pe pamant, mai ales ca acest material are o durabilitate lunga si ofera un confort termic deloc de neglijat, atat vara (racoare), cat si iarna (caldura).

Iata cele mai interesante proiecte de case ieftine pe care vi le propunem.

Proiecte de case ieftine din caramida

Casuta in stil traditional – 37.000 euro

Un prim proiect ce merita vizionat este cel al unei case cu un sigur nivel, realizata din caramida, intr-un stil traditional, pe care noi il apreciam cat se poate de mult.

Proiecte case mici, frumoase, traditional
Proiecte case mici, frumoase, traditional

O buna parte dintre pereti sunt tencuiti, insa partea de intrare este decorata cu piatra, pentru un efect mai rustic. Bineinteles, clientul poate decide daca doreste sa aiba in totalitate peretii tencuiti.

Suprafata este una putem spune generoasa, mai exact de 90 mp. Bucataria este proiectata cu o suprafata de aproape 9 mp, sufrageria 21 mp, un dormitor de 15 mp, precum si o alta camera de oaspeti de aproape 10 mp. De asemenea, vestibulul si holurile, plus baia si camara sunt spatioase.

Planul casei - mica, ieftina, frumoasa, in stil traditional
Planul casei – mica, ieftina, frumoasa, in stil traditional

Pretul estimativ la cheie pentru aceasta casa este de 37.000 euro. Fireste, acest pret poate suferi modificari in functie de cerintele clientului.

Casa de 67 mp utili – 34.000 euro la cheie

De cele mai multe ori consideram ca avem nevoie de mai mult spatiu, insa dorinta de a avea o casa este pentru ca ne ofera libertatea sa stam pe o terasa, sa luam masa afara, sa ne simtim mai aproape in natura. De aceea, nu toata lumea cauta suprafete foarte generoase. Din acest punct de vedere, acest proiect de casa, de doar 67 mp, este util pentru o familie obisnuita.

Proiecte case mici si ieftine
Proiecte case mici si ieftine. Un alt proiect potrivit pentru o familie cu 1-2 copii

Merita spus ca proiectul arhitectural al casei foloseste cat mai eficient fiecare spatiu, indiferent ca vorbim de bucatarie, living, dormitor sau baie. Pretul poate ajunge la 15.000 de euro, daca vorbim de constructia casei la rosu, iar finisata ar ajunge undeva la 34.000 euro, potrivit siteului eProiectedeCase.ro.

Recomandare pentru dumneavoastra: Proiecte case din lemn foarte ieftine: locuinte de la 14.000 euro

Planul casei de 30000 euro
Planul casei de 30000 euro

Casa de 44 mp utili – costul la cheie: 21.000 euro

Daca sunteti un cuplu, nu aveti copii si doriti sa aveti o casuta mica, a voastra, la un pret mai mult decat accesibil, va recomandam urmatorul proiect de casa. Vorbim de o suprafata de 44 mp utili, in care vei avea necesarul, adica un living modern + bucatarie, spatios, un dormitor si o baie.

Case mici, ieftine si frumoase
Case mici, ieftine si frumoase

Va puteti bucura de o terasa exterioara, casa avand un front stradal de minim 14 metri. Inaltimea casei este de circa 6 metri.

Proiect de casa la parter
Proiect de casa la parter

Costul proiectului ajunge la 1.000 de euro, in timp ce realizarea constructiei la rosu are un pret de circa 9.000 – 10.000 euro. Pentru a o finisa, pretul ajunge la circa 21.000 euro, conform siteului eproiectedecase.ro.

Proiecte case ieftine cu mansarda – 80 mp – 35.000 euro, la cheie

Casele cu mansarda se potrivesc celor care doresc sa aiba un spatiu suplimentar si care nu au o problema cu urcatul si coborarea scarilor. In functie de dimensiunea mansardei, aceasta poate fi construita si ca o camera de sine statatoare, atat pentru un membru al familiei sau ca o camera de oaspeti.

Proiect casa ieftina cu mansarda
Proiect casa ieftina cu mansarda

Acest proiect este compus dintr-un living si bucatarie de 33 mp, un hol de 13 mp, un dormitor de circa 13 mp, un alt dormitor de 12 mp, precum si o baie de 4,6 mp.

Pretul de baza al acestui proiect, conform siteului eProiectedeCase.ro, este de 17.000 de euro pentru predarea casei „la rosu” sau de 35.000 euro pentru predarea la cheie.

Proiect casa cu mansarda
Proiect casa cu mansarda

Proiecte case mici si ieftine fara etaj

Casa Brita, de 77 mp utili

Un prim proiect de case pe care dorim sa vi-l prezentam apartine companiei UberHause si se refera la o casa de 77 mp utili, la care se poate adauga si suprafata teraselor. Proiectul, denumit „Brita” este mai mult o casa de vacanta, insa pentru o familie cu 1-2 copii poate fi si o casa perfecta de locuit zi de zi.

Casa are doua camere (living de 22 mp si dormitor de 17 mp), doua bai (de 3,7 si 2,6 mp), precum si o bucatarie cu terasa (12 mp). In proiectul initial peretele din spate este vitrat si are acces la o teresa neacoperita, situata in spatele casei.

Finisajele exterioare pot fi diverse, insa recomandarea arhitectilor pentru acest proiect este piatra naturala, precum si o serie de placari de lemn la ferestre. De asemenea, tot lemnul este utilizat pentru finisajul intrarii principale.

Inclinarea acoperisului este la 25 de grade si este de tip sarpanta. Alte detalii tehnice ale proiectului ce merita mentionate sunt: inaltimea cladirii = 8,2 m, dimensiunile efective ale casei = 12,5 m x 13,8 m.

Planul casei Brita:

Proiecte case mici si ieftine fara etaj
Proiecte case mici si ieftine fara etaj

Proiecte de case mici si ieftine: casa pe un nivel de 88 mp

Un alt proiect ce merita atentia dumneavoastra este casa „Minimus”, ce dispune de 3 camere, 2 bai, precum si o bucatarie, realizate pe o suprafata de 88 mp. Adresabilitatea acestei case este atat pentru o familie tanara, activa, cat si pentru un cuplu care doresc o casa de vacanta.

Proiect de case mici si ieftine
Proiect de case mici si ieftine

Datele tehnice ale acestui proiect sunt: inaltimea cladirii este de 4,3 metri, zona de bucatarie si dining 14,7 mp, baia 6 mp, grupul sanitar 2 mp, living 21 mp, dormitoarele de 20 si 13 mp, iar locurile de depozitare insumeaza circa 4 mp.

Proiecte case ieftine si frumoase

Dupa noi, aproape ca nu exista casa care sa nu fie frumoasa. De fapt, frumusetea se afla in cel care reuseste sa puna la punct un astfel de proiect si sa o construiasca. Insa, daca e sa vorbim de o casa frumoasa ca aspect exterior mai ales, va propunem urmatorul proiect.

Case mici ieftine frumoase pe un singur nivel
Case mici ieftine frumoase pe un singur nivel FOTO: Ideicase.com

Casa pe un singur nivel care ne-a atras atentia este aceasta. Proiectul ei are o suprafata totala de 56 mp, iar cea utila este de 48 mp. Spatiul este relativ mai mic, insa totul este proiectat in asa maniera incat costurile sa fie cat mai scazute si sa ofere un confort decent proprietarilor. Amprenta casei este de 8 pe 7 metri, conform siteului IdeiCase.com.

Compartimentarea casei: din forma aproape de patrat a casei, cea mai insemnata parte 23 mp este atribuita livingului si zonei de luat masa, apoi avem bucataria de 6 mp, baia de 4 mp, holul de 3 mp si un dormitor de 12 mp.

Planul casei
Planul casei

Pretul de construire a acestei case – un cost estimat pentru realizarea acestui proiect la nivel finisat, complet, este de circa 35.000 euro. O constructie din lemn a acestei case va fi in jurul sumei de 28.000 euro.

Bineinteles, proiect poate sa fie adaptat la cerintele fiecarui client. Acest lucru inseamna ca si pretul final poate fi usor diferit.

Proiect casa cu un singur nivel de 92 mp utili – cost la cheie 41.000 euro

O alta casa care ne-a atras atentia si pe care dorim sa vi-o prezentam este proiectul de casa cu un singur nilvel, perfecta pentru o familie cu 2 copii. Pe langa frumusetea casei, spiritul sau modern, care se potriveste atat intr-o zona de deal/munte, cat si intr-o zona de campie, costul la cheie ajunge la 41.000 euro.

Proiect casa fara etaj ieftina si frumoasa
Proiect casa fara etaj ieftina si frumoasa

Casa este conceputa cu 1 living, 3 dormitoare, 2 bai, o bucatarie si o camera de depozitare. Ca si suprafata avem: bucataria + living 30,4 mp, baia principala 5,5 mp, grupul sanitar 1,5 mp, camera tehnica 3,6 mp, doua dormitoare de cate 13,7 mp fiecare, precum si un alt dormitor, care poate sa fie transformat si in birou, de 12,2 mp.

Proiect casa pe un singur nivel
Proiect casa pe un singur nivel

Casa la rosu se ridica la pretul de 18.000 euro, in timp ce varianta la cheie este de 41.000 euro.

Proiectele de case prezentate in acest articol sunt alegerea editorilor nostri. Ele nu sunt astfel o reclama pentru respectivele companii care realizeaza proiecte. Un articol sponsorizat va fi marcat ca atare.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Comentarii

Click aici pentru a lăsa un comentariu