Cartofi umpluti, cu sos de smantana si carne de pasare
Gastronomie

Cartofi umpluti, cu sos de smantana si carne de pasare

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va prezentam o reteta simpla si gustoasa de cartofi umpluti, cu sos de smantana si carne de pasare.

Iata de ce avem nevoie:

  • 2 kg de cartofi;
  • 450-500 g carne de pasare fiarta
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 150 g de unt
  • 200 g smantana
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de cascaval ras
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se aleg cartofi mari si frumosi, se curata de coaja, se ung cu putin unt fiecare si se pun la cuptor, pe o tava, sa se coaca.

Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca, apoi cu o lingurita se golesc la mijloc, procedand cu atentie sa nu se rupa si se aseaza pe o tava.

In timp ce se coc cartofii, se prepara umplutura.

Carnea de pasare, impreuna cu ceapa tocata marunt si calita in unt, se trece prin masina de tocat, se amesteca cu oul si verdeata si se potriveste de sare si piper.

Cu aceasta compozitie se umplu cartofii care se asaza in randuri concentrice intr-o cratita.

Din unt, faina si smantana se prepara sosul care se toarna peste cartofii umpluti; se presara cascaval ras deasupra si se pune la cratita in cuptor, la foc potrivit, 20-25 minute, sa se gratineze. Se serversc calzi.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Adaugă comentariu

Click aici pentru a lăsa un comentariu