Lamaie si miere beneficii
Gastronomie

Usturoi cu miere, sanatate pura: 3 retete pe care merita sa le incerci

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Usturoiul are o capacitate extraordinara de a ne feri de boli si microbi, deoarece contine alicina, un puternic fungicid si bactericid care se eliberaza atunci cand zdrobim capatana de usturoi.

Aceasta combinatie, intre usturoi si miere, este o retete veche, din batrani. Aceste doua produse, impreuna, se completeaza si isi maresc puterea de detoxifiere a organismului.

Usturoi cu miere beneficii

Merita spus ca mierea cu usturoi are beneficii asupra inimii, scazand nivelul colesterolului din sange si a tensiunii arteriale.

Usturoi cu miere
Usturoi cu miere

De asemenea, prevene imbatranirea, prin coborarea acidului uric din sange, previne si boli ale inimii, lupta cu diabetul zaharat, intareste sistemul imunitar si relaxeaza sistemul nervos.

Iata cateva metode prin care puteti consuma usturoiul impreuna cu mierea

Prima varianta: Preparam o tinctura din 10 pana la 20 de catei de usturoi si un pahar de miere. Acest amestec trebuie tinut in frigider 10 zile, apoi 7 zile la rand, in fiecare dimineata, luam cate o lingurita din aceasta mixtura.

A doua metoda: Zdrobim un catel de usturoi si il lasam la temperatura camerei pentru a se activa enzimele. Il amestecam apoi cu putina miere si mancam mixtura, timp de 7 zile. Putem bea si un pahar cu apa pentru a ne fi mai usor sa o inghitim.

Miere si usturoi
Miere si usturoi

De ce 7 zile? Deoarece alicina se asimileaza pe stomacul gol, dimineata. Trebuie sa stim ca usturoiul nu este recomandat celor care sufera de ulcer duodonal, gastrita cronica sau alte boli ale stomacului, ficatului si rinichiului. Este important sa consultati medicul de familie daca aveti voie sa consumati usturoi, in cazul in care va stiti cu anumite afectiuni.

Usturoi cu miere pentru copii

Sucul de usturoi cu miere ajuta la eliminarea viermilor intestinali la copii. Se amesteca 100 ml de miere cu lichidul de usturoi ce se obtine din usturoi fiert in doua parti de apa. Lichidul obtinut se raceste inainte de amestecul lui cu miere. Acest produs dupa trei zile trebuie aruncat, deoarece devine toxic.

Fermentat usturoi miere
Fermentat usturoi miere

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Adaugă comentariu

Click aici pentru a lăsa un comentariu