Proiecte case traditionale romanesti fara etaj
Proiecte case traditionale romanesti fara etaj
Proiecte de case

Proiecte de case traditionale romanesti: redescopera frumusetea rurala

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Casele romanesti, cu arhitectura lor deosebita, sunt in continuare preferate de romani. Eleganta, istoria si bunul-gust se imbina cu succes in stilul neoromanesc, alaturi de elemente decorative ce impresioneaza prin masivitate. Insa, la fel de bine, poti alege o casa in stil traditional romanesc, exact cum aveau bunicii. In cadrul acestui articol va vom prezenta mai multe proiecte de case traditionale romanesti pentru a te inspira.

Lidia, proiect de casa traditional romaneasca, cu ferestre in stil arcada

Acest proiect de casa traditionala aduce destul de mult cu celebrele case brancovenesti, datorita ferestrelor de tip arcada, care pun in valoare arhitectura constructiei. Suprafata utila este de 110 mp.

Exista nu mai putin de 7 ferestre pe latura din fata a casei, ceea ce inseamna ca incaperea interioara va beneficia de multa lumina.

Proiecte de case traditionale romanesti
Proiecte de case traditionale romanesti

De asemenea, casa dispune de o terasa cu pergola din lemn, un spatiu intim si placut pe care il puteti impartasi alaturi de familie si prieteni. Proiectul include trei camere (living si doua dormitoare), precum si debara, grup sanitar si doua bai.

Iata si suprafetele camerelor: living 20,6 mp, bucatarie si zona de dining 21 mp, vestibul 5,6 mp, baie 1 – 5,63 mp, baie 2 – 4,96 mp, grup sanitar 5 mp, dormitor 1 – 16,88 mp, dormitor 2 – 14,5 mp, spatiu tehnic 8 mp, potrivit siteului Uberhause.ro.

Pretul estimativ pentru o astfel de casa traditionala este de circa 45.000 euro.

Casa traditionala pergola spate plan
Casa traditionala pergola spate plan
Plan proiect casa traditionala romaneasca
Plan proiect casa traditionala romaneasca

Proiecte case traditionale romanesti: casa parter + etaj 190 mp

Pentru cei care isi doresc o casa impunatoare, cu o suprafata utila de 190 mp, va prezentam acest proiect. Casa pastreaza cateva caracteristici traditionale prin fatadele ornamentate cu lemn si cornisele decorative.

Proiect case traditionale romanesti
Proiect case traditionale romanesti

Suprafata desfasurata pentru aceasta locuinta ajune la 294 mp, iar compartimentarea camerelor este in felul urmator: la parter avem un birou (13 mp), living (18 mp), bucatarie cu zona de luat masa (33 mp) si un dormitor (17 mp), iar la etaj avem trei dormitoare (17, 15, 14 mp), doua bai (6, 7 mp), dressing si o terasa acoperita (27 mp).

Recomandare pentru tine: Proiecte case din lemn foarte ieftine: locuinte de la 14.000 euro

Proiecte case traditionale romanesti vila
Proiecte case traditionale romanesti vila FOTO: Uberhause.ro
plan proiect casa stil neoromanesc fara garaj
plan casa de lux moderna

Casa traditional romaneasca, exact ca a bunicilor

O alta casa traditionala pe care dorim sa o aducem in prim plan este un model de 76 mp utili, ce se potriveste perfect unei familii cu 1 copil. Tencuiala decorativa, pridvorul / prispa de lemn si acoperisul cu doua ferestre, transforma aceasta locuinta intr-una specific romaneasca.

Merita precizat de asemenea ca in pivnita se poate ajunge din exterior, prin intermediul unui chepeng inclinat. De asemenea, in pod se ajunge din hol, potrivit siteului Casedetop.ro.

Proiecte case traditionale romanesti fara etaj
Proiecte case traditionale romanesti fara etaj

Compartimentarea casei este urmatoarea: prispa are o suprafata de 9,68 mp, din aceasta se intra in interiorul casei, intr-un hol de acces mai exact, cu o suprafata de 5,90 mp. Mai departe, in partea stanga exista supfrageria si zona de luat masa, cu o suprafata totala de 24 mp. Mai in fata avem bucataria de 12 mp si o camara de 3 mp. In partea dreapta a casei avem baia de 4 mp, hol de 3 mp si dormitorul de 13,18 mp.

plan proiect casa traditionala

Casa Ileana, un proiect deosebit al arhitectului Adrian Paun

Daca tot prezentam proiecte de case traditionale romanesti nu putem omite sa discutam si despre arhitectul Adrian Paun, unul dintre putinii specialisti care isi dedica eforturile in a dezvolta proiecte cu arhitecturi traditionale.

Pe langa numeroasele proiecte care impresioneaza, ne-a atras atentia cel mai mult Casa Ileana, un proiect de arhitectura traditionala cu mansarda, ce are o suprafata utila de 145 mp, conform siteului.

Casa Ileana proiect arhitectura traditional romaneasca
Casa Ileana proiect arhitectura traditional romaneasca

Camerele la aceasta locuinta sunt impartite astfel: la parter avem holul, bucataria cu locul de luat masa, o camra, un dormitor, baie, scara, camera tehnica, cerdac, pridvor. Iar la mansarda avem un hol, doua dormitoare, baie, logie.

detaliu casa ileana traditional

Potrivit arhitectului, structura casei din cadre de beton armat si zidarie, cu grinzi continue de fundatii. Sarpanta este realizata din lemn uscat si tratat. Estimativ, costul de constructie al casei, la cheie, este cuprins intre 70.000 – 90.000 euro.

Alte proiecte cu case traditionale:

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Comentariu

Click aici pentru a lăsa un comentariu