Doberman caine de paza
Tips & Tricks

Cei mai buni caini de paza: 10 rase care va feresc de pericole

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Cainii de baza, cei mai buni dintre ei, sunt cei care pot simti pericolul imediat si au capacitatea fie sa alerteze proprietarii sau chiar sa atace un raufacator. Pentru a fi in stare de acest lucru, exemplarul trebuie sa fie atletic, dominant si sa nu fie ponderal. Va prezentam o lista cu cei mai buni caini de baza. Nu este un top, ci mai degraba niste recomandari pe care dorim sa vi le facem in momentul in care doriti sa achizitionati un asemenea caine.

Cei mai buni caini de paza: Saint-Bernard

Saint Bernard, un caine de paza excelent
Saint Bernard, un caine de paza excelent

Cu siguranta cunoasteti imaginea idilica a rasei Saint-Bernard, caine ce este infatisat in fotografii mai mereu cu un butoias de tarie la gat, pregatit in orice clipa sa colinde muntii pentru a salva turistii rataciti.

Pe langa aceasta imagine, trebuie sa stim ca rasa Saint-Bernard este un excelent exponent al cainilor de paza, nefiind agresivi, dar avand mereu capacitatea sa intervina si sa sperie de exemplu un hot prin latratul sau puternic, cat si prin statura sa dominatoare.

Poate va vine sau nu sa credeti, dar unele exemplare de Saint-Bernard pot ajunge si la greutatea de 80 kg.

Pret: circa 4.000 lei pentru un mascul cu pedigree si 2.000 lei pentru o femela, conform siteurilor de anunturi.

Amstaff

Originar din Statele Unite ale Americii, Amstaff este o rasa de talie medie, cu par scurt si neted. Sunt curajosi, tenace si se vor comporta foarte bine ca si caini de paza.

Pret: circa 800 lei pentru un pui, iar 2.000 lei pentru un adult.

Ciobanescul de Berna

O alta rasa potrivita pe care o puteti utiliza ca si caini de paza este Ciobanescul de Berna, un exemplar ce a fost folosit la paza inca din antichitate.

Ciobanesc de Berna - cei mai buni caini de paza
Ciobanesc de Berna – cei mai buni caini de paza

Este un caine vigilent, atent, care isi va alerta stapanii in cazul unor pericole, dar care se va limita la acest lucru. Nu este agresiv, prin urmare nu va intra in confruntari directe. Din acest punct de vedere rasa este potrivita si pentru familiile care au copii.

Pret: circa 2.500 lei pentru un exemplar adult, conform siteurilor de anunturi.

Cei mai buni caini de paza: Mastiff Brazilian

O alta recomandare pentru cei care isi doresc un caine de paza este Mastiff-ul Brazilian, o rasa ceva mai pretentioasa, ce se adreseaza in primul rand stapanilor cu experienta.

Mastiff Brazilian - caini de paza
Mastiff Brazilian – caini de paza

Este un caine cu un temperament mai dificil, ceea ce il face mai greu de dresat. Insa, daca veti reusi acest lucru, exemplarul de Mastiff va deveni loial si va va apara de orice pericol.

Merita spus de asemenea ca are insticte teritoriale destul de puternice, ceea ce nu-l recomanda in casele cu multi vizitatori.

Pret: exemplarele mature pot ajunge la 3.000 – 4.000 de lei, in timp ce Mastiff-ul Tibetan cu pedigree poate ajunge si la 9.000 lei.

Cei mai buni caini de paza: Boxer

Boxer-ul este un alt caine care imbina cu succes instinctul de paza cu cel al atentiei si dragostei intr-o familie. Nu este un caine agresiv, ceea ce il face potrivit persoanelor care au copii. Este insa foarte energic, atent si are tendinta de a se lasa pe picioarele din spate si a “boxa” cu cele din fata. De aici si numele de Boxer.

Boxer caine
Boxer caine

Au o inteligenta canina peste medie, ceea ce ii va face fini observatori ai oamenilor de langa ei. Vor actiona astfel in consecinta daca vor simti pericolul. Au nevoie de multa miscare pentru a ramane sanatosi.

Pret: circa 1.500 lei pentru un exemplar adult.

Cei mai buni caini de paza: Dobermann

Doberman caine de paza

Un caine de paza veritabil, insa ceva mai scump ca si pret si destul de pretentios ca si crestere este Dobermann-ul. Se remarca prin statura sa atletica, pregatit parca mereu sa alerge si sa prinda vreun raufacator. Are un latrat dur, puternic, care va descuraja rapid hotii sau persoanele rau-voite.

Cainii Dobermann sunt curajosi, foarte atenti si au un auz excelent. De asemenea, dispun de o inteligenta nativa, ceea ce ii face niste caini deosebiti de buni pentru paza unei case.

Pret: circa 1.900 lei pentru un exemplar adult

Dog German

Este un caine de talie mare, jucaus si atent cu cei mici, insa circumspect cu toate persoanele straine. Doar prin statura sa mare ii va intimida pe cei mai multi rau-voitori, insa, la fel de bine, are capacitatea sa faca fata amenintarilor, desi nu este un cainte eminamente de atac.

Are un miros foarte dezvoltat, ceea ce reprezinta un alt avantaj major ca si caine de paza. Necesita insa atentie si un dresaj bun pentru a fi loial cu stapanul sau. Are o personalitate blanda, insa doreste sa se simta in atentia celui pe care il apara.

Dog german
Dog german

Nu are nevoie de exercitii fizice intensive, dar, pentru a-si mentine starea de satisfactie si sanatatea, trebuie sa fie plimbat zilnic. Cu rabdare, este un caine care o sa devina ascultator si se va conforma cu regulile stapanului.

Pret: aproximativ 2.900 lei, conform siteurilor de vanzari.

Schnauzer urias

Originari din Germania, versiunea uriasa a rasei Schnauzer este deosebita in ceea ce priveste paza si protectia unei prorietati. Cainii au o statura mare, impunatoare si, daca au parte de exercitii fizice adecvate pot deveni foarte agili. Pot fi dresati chiar si pentru performanta, in cadrul unui instructaj specializat.

Schnauzer urias
Schnauzer urias

Pot ajunge pana la o inaltime de 70-80 cm si o greuatte de 50-60 de kilograme. Speranta de viata pentru rasa Schnauzer urias este de circa 15 ani.

Pret: circa 3.000 lei

Cei mai buni caini de paza: Rottweiler

Este o rasa recunoscuta de ceva timp ca fiind printre cele mai bune cand vine vorba de protectia persoanelor si bunurilor. Era folosit inca din antichitate de soldatii romani pentru protectie, insa era utilizat si in cadrul atacurilor.

Are un comportament de cele mai multe ori agresiv, iar daca nu este dresat de persoane specializate, nu se recomanda sa fie utilizat in cadrul familiilor, mai ales daca exista copii mici.

Rottweiler - caine de paza
Rottweiler – caine de paza

Au o capacitate ampla de a distinge pericolul, sunt circumspecti in cea mai mare parte a timpului. Sunt insa loiali stapanului si pot fi utilizati cu succes ca si caini de paza inca de la varsta fragede.

Pret: circa 1.000 lei si peste 3.000 lei pentru cei cu pedigree

Ciobanescul German (Caine lup)

Acest caine este aproape tot timpul in topul raselor de caini de paza, datorita inteligentei sale si a capacitatii de a fi loial si de a simti pericolul. Nu degeaba a fost folosit cu sute de ani in urma, atat de germani, cat si in prezent, fiid utilizat de numeroase echipaje de politie din intreaga lume.

Capitanul Max von Stephanitz este cel care in secolul al 19-lea a incercat sa creeze cel mai bun caine de paza. Si putem spune ca in buna masura munca sa a dat roade prin Ciobanescul german.

Ciobanesc german - cei mai buni caini de paza
Ciobanesc german – cei mai buni caini de paza

Despre aceasta rasa se mai poate spune ca este energic, vigilent si puternic. Are un latrat dur si agresiv, fapt care va descuraja hotii sau persoanele rau intentionate. Cu toate acestea, este loial si poate fi inclus fara probleme in cadrul familiilor care au copii, fireste, dupa ce este dresat.

Pret: circa 2.000 lei sau 4.000 lei cei cu pedigree.

Speram ca aceasta lista cu cei mai buni caini de paza va este de folos in alegerea exemplarului pe care vi-l doriti.

Te invitam sa citesti si:

Temperatura optima in casa pentru a te simti cu adevarat confortabil

Proiecte de case mici: tot ce ai nevoie in 30 mp, fara rate la banca

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Adaugă comentariu

Click aici pentru a lăsa un comentariu