Defectiuni la masina de spalat
Defectiuni la masina de spalat
Tips & Tricks

Cele mai frecvente defectiuni la masina de spalat si cum le poti rezolva

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Defectiunile la o masina de spalat rufe pot aparea in cel mai nepotrivit moment. Pentru unele probleme, solutiile sunt cat se poate de simple, fiind nevoie sa realizati anumite verificari.

In schimb, daca masina de spalat nu functioneaza corespunzator sau deloc, va fi nevoie de interventia unei persoane specializate.

Iata cateva dintre cele mai frecvente defectiuni la masina de spalat si cum le puteti solutiona.

Zgomot de bataie si zanganit la masina de spalat

Motivul principal pentru acest simptom pot fi anumite obiecte straine, precum monede sau ace de siguranta, care au cazut in cuva, in timp ce aceasta se roteste.

Este important sa verificati toate buzunarele, pentru a va asigura ca acestea sunt goale. Inchideti fermoarele, carligele si cordoanele pentru a impiedica incurcarea sau agatarea acestora in alte haine sau in cuva.

Sunet de pocnitura

Incarcaturile grele de spalare ar putea produce un sunet de pocnitura. De obicei, lucrul acesta e normal. Daca sunetul continua, masina de spalat este dezechilibrata. Opriti si redistribuiti incarcatura de spalare.

Zgomot de vibratie la masina de spalat rufe

Verificati in primul rand daca au fost scoase toate bolturile de fixare si suportul cuvei. Verificati si daca toate suporturile se sprijina ferm pe sol.

Daca nu au fost indepartate in timpul instalarii bolturile de fixare consultati in ghidul de instalare cum se realizeaza aceasta operatiune. Asigura-te ca instalarea masinii de spalat a fost facuta corect. Citeste acest articol pentru mai multe detalii.

Nu evacueaza apa masina de spalat
Nu evacueaza apa masina de spalat

Apa sub masina, scurgeri de apa la masina de spalat rufe

Furtunurile de alimentare sau furtunul de scurgere sunt slabite la robinet sau la masina de spalat. O alta cauza ar putea fi conductele de scurgere care s-au infundat.

Verificati si strangeti racordurile la furtun. Desfundati conducta de scurgere sau apelati la un instalator daca este necesar.

Prea multa spuma la masina de spalat

Prea mult detergent nepotrivit ar putea cauza producerea de prea multa spuma, ceea ce ar putea avea drept rezultat scurgeri de apa.

Asigurati-va ca utilizati cantitatea de detergent indicata conform recomandarilor producatorului.

Apa nu intra in masina de spalat sau intra incet

Una dintre problemele frecvente este de ce nu trage apa masina de spalat. Pentru aceasta disfunctionalitate este important sa ne asiguram ca alimentarea cu apa este adecvata in locatia respectiva.

Un alt motiv pentru aceasta problema poate fi ca robinetul nu este complet deschis. Ori furtunul este indoit prea mult. Un alt motiv poate fi ca filtrul furtunului de alimentare este infundat.

Verificati robinetele, deschideti-le in totalitate si asigurati-va ca acesta nu este indoit.

De ce nu evacueaza apa masina de spalat

O pompa de evacuare defecta poate fi cauza acestei probleme. Insa, mai pot exista si alte motive pentru care masina de spalat nu mai evacueaza apa. De exemplu, furtunul de scurgere este indoit sau infundat sau filtrul de scurgere este plin de reziduuri si trebuie curata.

Probleme la masina de spalat rufe
Probleme la masina de spalat rufe

De ce nu porneste masina de spalat

Cablul de alimentare electrica ar putea sa nu fie conectat sau racordul ar putea fi slabit. Un alt motiv: siguranta fuzibila a ansamblului s-a ars, s-a declansat intrerupatorul de circuit sau a avut loc o pana de curent. Ori robinetul pentru alimentare cu apa nu este pornit.

Rezolvarea acestor probleme se poate face prin: asigurati-va ca fisa de retea se potriveste in priza de perete.

Resetati intrerupatorul de circuit sau inlocuiti siguranta fuzibila. Nu mariti capacitatea sigurantei fuzibile. Daca problema este reprezentata de o supraincarcare a circuitului, corectati-o prin intermediul unui electrician certificat.

Masina de spalat nu primeste curent

In cazul in care masina de spalat nu primeste curent este necesar sa verificati priza la care ati conectat-o si, mai departe, intregul sistem de circuit. Verificati daca usa masinii este bine inchisa. Incercati sa dati cu un spray de curatare contacte la sistemul de blocaj al usei. Verificati de asemenea daca robinetul de apa este deschis.

Defectiuni la masina de spalat: Masina de spalat nu efectueaza centrifugarea

In cazul in care nu mai functioneaza centrifuga este posibil sa ne confruntam cu o problema cat se poate de simpla si anume ca usa nu este inchisa complet. In cazul in care problema persista, este posibil sa existe o defectiune tehnica.

Ramane apa in cuva. In cazul acesta problema ar putea fi o pompa infundata sau un furtun indoit. Cel mai bine ar fi sa urmeazi instructiunile prezentate de producatorul masinii tale de spalat pentru a rezolva rapid problema.

Usa nu se deschide

Odata ce masina a pornit, usa nu mai poate fi deschisa din motive de siguranta. Verificati daca este iluminata pictograma „Blocare usa”. Puteti deschide usa in conditii de siguranta dupa ce pictograma „Blocare usa” se stinge.

Timp al ciclului de spalare prelungit

Daca este detectat un dezechilibru sau programul de indepartare a spumei este pornit, timpul de spalare va fi prelungit. De obicei, lucrul acesta este normal. Timpul ramas care apare pe afisaj este doar o estimare. Timpul efectiv ar putea varia.

De ce nu porneste masina de spalat
De ce nu porneste masina de spalat

Preaplin de balsam de rufe

Urmati instructiunile de pe balsam, pentru a va asigura ca utilizati cantitatea corespunzatoare. Nu depasiti linia maxima de umplere.

Balsam dozat prea repede

Prea mult balsam ar putea cauza dozarea timpurie. Inchideti incet sertarul de dozare. Nu deschideti sertarul in timpul ciclului de spalare.

Probleme la uscare

Cateva defectiuni la masina de spalat pot fi cauzate si din cauza supraincarcarii. Verificati ca masina de spalat sa efectueze corect scurgerea, pentru a extrage corespunzator apa din incarcatura. Incarcatura de haine este prea mica pentru deplasarea corespunzatoare.

Diverse probleme legate de miros

Mirosuri care se datoreaza cauciucului masinii de spalat. Este un miros normal de cauciuc nou si va disparea de la sine, dupa ce masina de spalat va fi utilizata de cateva ori.

In cazul in care garnitura de cauciuc a usii nu este curatata periodic, pot aparea mirosuri neplacute de la mucegaiul si mazga ce se colecteaza.

Pot sa apara mirosuri neplacute daca raman substante straine infiltrul pompei de evacuare.

Pot aparea de asemenea mirosuri neplacute daca nu este instalat corespunzator furtunul de evacuare ce cauzeaza stagnarea apei (apa se scurge inapoi in masian de spalat rufe).

La utilizarea functiei de uscare, pot sa apara mirosuri neplacute din cauza pufului sau a altor resturi de materiale ce raman lipite pe incalzitor (doar pentru modelele cu uscator).

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Adaugă comentariu

Click aici pentru a lăsa un comentariu