Mobila lucioasa sau mata cum se intretine
Tips & Tricks

Mobila de bucatarie lucioasa sau mata: ce se intretine mai usor?

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Mobilierul de bucatarie poate fi conceput in diferite combinatii si culori, fie mat sau lucios. Pentru cineva care isi doreste sa gateasca relativ frecvent apare deseori intrebarea: ce se curata mai usor sau ce se intretine mai bine in timp – mobilierul lucios sau cel mat.

Vom incerca sa raspundem la aceasta intrebare pe baza experientelor directe ale cititorilor.

Primele recomandari venite ne-au spus ca mobila lucioasa au reusit sa o intretina destul de bine, insa, poate interveni un dezavantaj, daca exista copii mici – riscul de a o zgaria fiind destul de mare.

Pe de alta parte, o alta cititoare ne transmite ca mobila lucioasa se intretine relativ greu, mai ales ca ampretele sau urmele de grasime se vor vedea destul de usor.

“Este intr-adevar foarte frumoasa mobila de bucatarie lucioasa, insa se intretine greu”, este parerea unei cititoare.

Cu ce se curata mobila lucioasa

Deoarece petele de grasime sau chiar de abur sunt foarte frecvente intr-o bucatarie in care se gateste, cateva citioare ne-au povestit despre o laveta cu numele “Carpa magica” pe care o folosesc cu succes in curatarea suprafetelor din bucatarie.

“Atat mobila lucioasa cat si cea mata se curata foarte bine cu aceasta laveta. Nu risc sa stric mobila si nu folosesc in plus nicio solutie. Se foloseste doar cu apa”, ne transmite Ioana Boar.

Alte cititoare ne spun, din propria experienta, ca mobila lucioasa de bucatarie este dificil de intretinut (picaturi de apa, urme de degete etc.).

“Am avut si mata, acum am lucioasa si nu regret. E crem deschis, se sterge usor cu carpa de microfibra si spray de geamuri. Daca deschizi usa de maner, nu lasi amprente. Intr-adevar, urmele de grasime se duc mai greu dar asta doar daca nu sunt sterse imediat. Daca prajesc ceva si hota nu face fata, cu un pic de Fairy pe burete se rezolva”, este o alta parere din partea cititoarei Ana-Maria Gherbe.

Foto: Videonov.ro

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Adaugă comentariu

Click aici pentru a lăsa un comentariu