flori in balcon insorit
Sursă: Shutterstock
Gradina

Ce flori sa cresti intr-un balcon foarte insorit

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Bucuria pe care ti-o transmite o floare inflorita si plina de culoare este greu de egalat. De aceea, tuturor ne place sa cultivam flori in atat in casa cat si pe balcon. Doar ca uneori, expunerea prelungita la soare poate afecta florile iremediabil.

Vom vedea in acest articol se soiuri de flori puteti avea cu succes intr-un balcon insorit.

Iata mesajul pe care l-am primit: „Iubesc florile si cele doua balcoane de la etajul 2 (bloc) sunt pline de flori. Problema este ca apartamentul are orientare sud-vest, asadar am soare de la 12 pana la asfintit. Nu am avut mare succes decat cu muscate, pe care le ud zilnic de doua ori. Ce flori recomandati pentru un balcon insorit?”.

In jardiniere, pe marginea balconului, pot fi puse plante sub forma de rasad precum: gura leului (Antirrhinum), Arctotis, Calendul (galbenele), garofite (Dianthus), mac californian (Escholtzia), Gazania, Portulaca (floarea de piatra), Salvia splendens, craite (Tagetes), caltunasi (Tropaeolum), verbena, carciumarese (Zinmia).

De asemenea, se mai pot folosi si plante perene precum plante perene: Alyssum, cercelus (Fuchsia), garofite (Dianthus), Aubrieta, trandafiri pitici, tufanica.

Citeste si: Plante de apartament nepretentioase

Intr-un balcon insorit, in ghivece, putem creste si arbusti urcatori: Jasminum, Bougainvillea, Passiflora, Polygonum, Clematis. De asemenea, este un loc prielnic si pentru leandru, citrice, levantica, Clerodendrum, trandafir japonez. Tot potrivite pentru balcoane insorite sunt plantele suculente, in special cactusii.

Aceste sfaturi au fost oferite de dna. Biolog Drd. Adela Boieriu, caruia ii multumim.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Adaugă comentariu

Click aici pentru a lăsa un comentariu