telefonul nu se mai incarca
Telefonul nu se mai incarca Foto: Pixabay
Tips & Tricks

Telefonul nu se mai incarca: 5 metode de a rezolva rapid problema

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Daca telefonul nu se mai incarca, motivele acestei probleme pot fi numeroase, insa, pentru majoritatea utilizatorilor exista cateva metode de rezolvare rapida. Trebuie spus de la inceput ca orice acumulator are o durata de viata limitata, iar, spre finalul acesteia, bateria va da semne de descarcare rapida.

Revenim asadar la intrebarea acestui articol: de ce nu se incarca telefonul? Sa vedem asadar care sunt cele mai frecvente probleme.

Raspuns rapid: Daca telefonul tau nu se incarca, restarteaza device-ul sau foloseste un alt cablu / incarcator. De asemenea, incerca si la o alta sursa de curent. Dezinstaleaza cele mai recente aplicatii pe care le-ai instalat. Verifica portul de incarcare si curata-l de mizerie.

Telefonul nu se mai incarca: verifica mufa de conectare

Primul lucru pe care ar trebui sa-l verifici este chiar portul USB prin care se incarca telefonul, indiferent ca vorbim de Android sau iPhone. Un mobil care sta mult timp in buzunar sau in geanta o sa acumuleze o multime de praf si scame, mai ales daca nu este protejat de o husa.

Aceasta murdarie va bloca portul mini USB sa functioneze, asadar telefonul nu se va mai incarca. Ce puteti face?

  • Folositi o scobitoare pentru a scoate scamele acumulate in port. Ascuti-ti scobitoarea cu un cutit.
  • Sau aspirati cu ajutorul unui aspirator acea mufa, doar aveti grija ca puterea aspiratorului sa nu fie foarte mare, deoarece puteti deteriora mufa.
telefonul nu mai incarca - cum sa cureti mufa
Telefonul nu mai incarca – cum sa cureti mufa. Foto: Reader’s Digest

In cazul in care portul mini USB de incarcare a fost murdarit cu substante lichide si nu il poti curata singur, atunci cel mai intelept este sa duci telefonul la un service autorizat de reparare.

De asemenea, daca ai probleme cu incarcarea rapida (fast-charching / supercharge), tot murdaria din portul de incarcare al telefonului poate sa fie cauza. Dupa ce cureti, exista mari sanse ca incarcarea rapida sa functioneze din nou. Aceasta metoda de rezolvare a situatiei o puteti folosi indiferent de modelul sau producatorul de telefon: Huawei, Samsung (problema incarcare A51, A20e, a40, S9, S20, S23), Apple iPhone, Sony, Xiaomi.

Inspecteaza incarcatorul si cablul

O alta cauza frecventa a neincarcarii acumulatorului este fie din cauza cablului USB, a mufei USB si incarcator sau a incarcatorului in sine. Asigura-te ca folosesti un incarcator original, conform sfaturilor Samsung. In acest fel nu vei avea riscul de a strica inclusiv telefonul mobil.

de ce nu se incarca telefonul
De ce nu se incarca telefonul Foto: Pixabay

Inspecteaza cu atentie cablul si verifica daca exista pozitii in care telefonul incarca, iar in alte pozitii, nu. Acest lucru iti arata ca mufele de la cablu sunt deteriorate in interior si au un contact imperfect. Evita sa folosesti astfel de cabluri pentru a-ti incarca telefonul, deoarece este riscant.

De asemenea, cauta daca exista urme de deteriorare si pe incarcator, daca are fie murdarie in portul USB. Nu in ultimul rand, incarca si o alta sursa de alimentare.

Actualizarea software-ului

Daca uneori telefonul nu se mai incarca merita sa verifici si versiunea sistemului de operare si sa o actualizezi daca ai primit o notificare in acest sens. La actualele telefone moderne, exista o stransa legatura intre incarcator si soft-ul telefonului. Chiar si incarcatorul contine cipuri care citesc ce telefon este la celalalt capat, ce baterie are, pentru a sti cat curent sa-i furnizeze si cand sa se opreasca.

de ce nu incarca telefonul

Uneori, o versiune de software invechita poate afecta performanta de incare a telefonului, de aceea este si aceasta o metoda de verificare, daca cele anterioare au fost realizate.

Telefonul a cazut in apa si nu se mai incarca

Daca ai avut nenorocul sa scapi telefonul in apa, atunci nici nu este recomandat sa incerci sa iti incarci imediat telefonul, deoarece va avea picaturi de apa in el, inclusiv in portul de incarcare. Desi sistemul telefonului va avea masuri de siguranta in acest caz.

O sa fie initial necesar sa lasi telefonul sa se usuce, eventual la soare sau pus intr-un bol cu boabe de orez (acestea vor trage umiditatea).

Citeste si: La ce inaltime se monteaza televizorul pe perete

Dupa 24 de ore, poti incerca incarcarea telefonului tau.

Restarteaza telefonul

O problema la incarcarea telefonului poate aparea si in urma unor erori ale sistemului de operare (cauzate eventual si de unele aplicatii instalate). Din acest motiv si softul care se ocupa de gestionarea incarcarii telefonului se poate bloca. Un restart poate rezolva problema.

Cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai grija de baterie

Cele mai multe baterii ale telefoanelor sunt litiu-ion, care isi incep procesul de deteriorare din momentul in care sunt folosite. O durata medie de viata a bateriei ajunge la 600 – 900 de cicluri de incarcare (circa 4 ani).

Iata ce puteti face pentru a pastra cat mai mult durata de viata a acumulatorului.

probleme incarcare telefon
Probleme incarcare telefon – Foto: Pixabay

Reincarca atunci cand bateria ajunge la 10-15 % din capacitatea ramasa. De asemenea, nu lasa telefonul complet descarcat pe o perioada mai lunga de timp.

Evita sa lasi telefonul la incarcat peste noapte. In functie de calitatea incarcatorului, bateria se poate supraincalzi. Acest lucru va scurta durata de viata a bateriei.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Adaugă comentariu

Click aici pentru a lăsa un comentariu